• Bedre råd. Ærlige priser. Med garanti.

Biopejse

En biopejs er dekorativ og hyggelig måde at skabe atmosfære i dine stue. Med en biopejs kan du få temperaturen til at stige et par grader og samtidig koble af og nyde synet af en elegant biopejs med flammer.

Læs mere
Filtrér søgning
Vis kun varer på lager
produkter
Du har set 1 af 1 total
Du har set 1 af 1

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvor meget varme afgiver en biopejs?
  Daells Bolighus udvalg af biopejse har en varmeeffekt mellem 1,76 og 2 kW. Det svarer til, at du kan hæve temperaturen i et rum på omkring 35 m2 med et par grader. Det er derfor ikke til brug, som primær opvarmning af et helt hus eller lejlighed, men en biopejs er et godt bidrag til ekstra varme i hjemmet. Udover det er en biopejs et hyggeligt bidrag til stuen, hvor du kan nyde at sætte dig og kigge på flammerne og mærke den ekstra varme.
 2. Hvordan fungerer en biopejs?
  En biopejs er uden nogen form for installation, men monteres efter anbefalingerne. En biopejs kræver ingen skorsten, da den ikke udvikler røg eller andre skadelige affaldsstoffer. En biopejs brænder på bioethanol, som rent og miljøvenligt. Bioethanol er dannet af en biomasse af typisk sukkerroer, majs og kartofler. Brug KUN bioethanol, der er beregnet til biopejse med en alkoholprocent på mellem 95-97,5%.
 3. Hvor kan man placere en biopejs?
  Den anbefalede sikkerhedsafstand kan variere afhængig af modellen, men som tommelfingerregel kan du regne med: min. 100 cm afstand til brandbare materialer, min. 10 cm til fuld afskærmning(væg) fra flammen og en afstand over brandkarret på min. 100 cm. Bemærk, at dette er generelle afstande – tjek derfor manualen for den specifikke biopejs. Når en biopejs er tændt afgiver den CO2, vær derfor opmærksom på størrelsen på rummet, og sørg for at lufte ud i mindre rum med lavere til loftet. Til sidst skal du være opmærksom på, at væggen kan bare pejsen, hvis du skal montere en væghængt biopejs.
 4. Hvordan monterer man en biopejs?
  Monteringen af en væghængt biopejs kan sammenlignes med at hænge et TV op. En væghængt biopejs kan monteres på alle typer vægge, men vær sikker på at væggen kan bære biopejsen vægt. Sørg for at bruge det medfølgende beslag og sørg for at undersøge den enkelte biopejs afstandskrav for at finde en sikker placering til den. En fritstående biopejs kræver kun, at du finder en sikker placering og samler den. Så er du klar til at bruge din nye biopejs.

Varme og hygge med en biopejs

En biopejs kræver ingen tilslutning, og derfor et godt alternativ til en brændeovn. En biopejs kan bidrage med en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet. Biopejsene kan få temperaturen op med et par grader, men skal ikke anses som en primær varmekilde. Biopejse brænder på bioethanol, som er en 100% ren afbrænding.